tisdag 6 oktober 2009

En nöjd prinsessa för en gångs skull

Ja, ni har väl inte missat att jag har en mycket kräsen tjej här hemma? Mamma och pappa får inte välja kläder åt henne, och då kan ni ju förstå att mammas hemgjorda grejer inte ligger högt i kurs. Den här t-shirten som jag gjorde i somras är väl det enda plagg som hon faktiskt har burit utan något krångel. Ja, och då är jag ju inte riktigt rättvis mot henne som säger att det bara måste vara rosa plagg med Hello Kitty motiv!? Det här ju inget åt det hållet! Vad är det då som styr hennes klädval? Eller är det bara allmänt trots mot oss föräldrar?

Molntyget är ju inget nytt för oss sybloggare. Kommer från Jnydesign. Mönstret är Rosalind t-shirt från Ottobre 3/09.

14 kommentarer:

 1. Hej du! Jag har inga barn själv men jag kan tänka mig att flickor i den åldern nuförtiden tycker det är viktigt med kläder och utseende. Jag har en systerdotter som är 7 år och till henne kan jag knappt sy kläder längre. Stilen på plagget måste vara rätt, likaså färgen. När jag var yngre och i den åldern minns jag att det var mamma som valde kläderna vad man skulle ha på sig varje dag. Jag var bara intresserad av att välja kläder till mina egna barbiedockor, på sin höjd! Rätt intressant hur det utvecklar sig. /petra.h

  SvaraRadera
 2. Helt underbar! Älskar rullfållen och puffärmen!!!

  SvaraRadera
 3. Jätte jätte söt!
  Min tjej har också börjat tjura om kläder det är presis som om hon vet att man så gärna vill att hon ska ha vissa kläder och bara därför vägrar hon!
  Om du provar att ta fram tyg och syr tillsammans med henne då?
  Så kanske hon tycker att det är roligt, jag vet inte har inge bra tipps tyvär =)

  SvaraRadera
 4. Voi suloisuus, ihana paita!

  SvaraRadera
 5. Superfin tröja! Klart hon gillar den!

  SvaraRadera
 6. Absolutt stilig, det er bare gøy når barna liker det vi syr til de;)

  SvaraRadera
 7. Vilken fin tröja! Gillar verkligen ärmen och rullfållen!

  SvaraRadera
 8. Den var jo utrolig fin! -modellen din, altså! (Og t-skjorta var også fin!) ;)
  Jeg kjenner godt igjen det med krangling om klær...men vi får bare gjøre vårt beste for å påvirke jentene til å ta gode valg selv!

  SvaraRadera
 9. Så fin!
  Jeg holder også på med en t-skjorte i samme mønster:)

  SvaraRadera
 10. Jag förstår att hon blev nöjd!

  SvaraRadera
 11. Jag vet hur det är med barn som ratar ens kärleksfullt sydda kläder i härliga tyger med mycket färg och mönster - hur kan de? ;)
  Det var det som gav mig en spark i ändan att sy till mig själv, men jag framhärdar fortfarande att sy till dem.
  Att din dotter gillade molntröjan har jag full förståelse för - den är fantastiskt fin med sina puffiga ärmar och rullfållen ... riktigt flickig och fin!

  SvaraRadera
 12. Förstår att hon är nöjd! Så fin! Men visst är det säkert jobbigt då barnen krånglar och trotsar.. Går nog säkert över!

  SvaraRadera
 13. Men om hon inte vill ha kan du ju sälja kläderna...till mig tex!! :-) Tea är också väldigt bestämd och vägrar att ha klännig annat än på dop och bröllop. Faktiskt hade hon sin fina kinaklänning på Alvars dop förra lördagen helt utan tjat från min sida! Otroligt!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...