måndag 28 september 2009

Funderingar

Upptäckte för några veckor sedan att jag var stressad över allt jag ville sy. Jag hade blivit fartblind och inbillade mig att jag skulle kunna sy alla barnens kläder! Det blir lätt att man tänker att "det där kan jag göra själv", men så glömmer man bort den inte alltför obetydliga frågan "har jag tid att sy allt själv?" Det har jag inte, konstaterade jag, så det vara bara att maka iväg på en barnklädesshoppingrunda. Ganska kul det med!


Att sy ska vara kul och inte bli ett stressmoment! Jag känner syglädje av att sy det jag är mest sugen på för stunden! Tycker inte om att upprepa saker och tycker om att prova nya moment, gärna efter sömnadsbeskrivning, och med någon egen grej som komplement. Hatar att fastna i problem. Har inget tålamod med det. Känner inte riktigt att jag har hittat "min grej" än, men experimenterar mig fram till det, hoppas jag.

För stunden får jag också extra kickar av:

Ett tu tre Min förebild som syende trebarnsmor! Fick mig att börja sy igen och syblogga! Tack!


Rino Underbara bilder på underbara klänningar. Har hittat sin nisch. Önskar jag kunde göra det också.

Mockolini Känns väldigt mycket "jag", men jag kan inte riktigt peka på vad det är. Umeå ligger mig varmt om hjärtat!


MADE Amerikansk sybloggare som har så, så vackra bilder! Skapar fina kläder åt dottern av t-shirts och herrskjortor bland annat.

RuttuNuttu Finsk sybloggare med superfina bloggbilder och kläder. Blir så sugen på att trycka mitt eget tyg precis som hon!Sist men inte minst måste jag nämna sybloggarna från Uppsala! Vi hade vår första syjunta i helgen! Dessa är Strömming, Karin pysslar, Doris & Assar, od Andulky, Daling och några till utan blogg.
PS: Nu har jag fått min Janome overlock!!! Hoppas få lite tid till att läsa instruktionerna!

16 kommentarer:

 1. Gränsen mellan sy-lust och sy-tvångs-tanke är hårfin!! Ständig balansgång däremellan - man vill skapa själv, hinna med att läsa alla andras inspirerande bloggar och dessutom ha lite tid över till annat ;-)

  När du lärt dig overlocken (vilket inte borde ta många minuter) så kommer du iallafall sy i racerfart!

  SvaraRadera
 2. Du Karin, så du menar att jag med nya maskinen ändå kanske hinner sy alla kläder åt barnen? ;-)

  SvaraRadera
 3. Kanske det, annars får du väl köpa på julmarknaden ;-)

  SvaraRadera
 4. schyst att kunna ge kickar:-D

  /Rino

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen det där man vill så mycket men det blir inget!! Kan gå runt en halv dag och tänka sunder en egentligen bra ide som slutar med att bli ett UFO!

  Jag är dessutom en helt galen perfektionist när det gäller sömnad, inte det minsta får bli fel då hamnar det i en hög på golvet eller i soporna. (och då snackar vi om en ful söm på avigan)

  Blev riktigt varm i hjärtat när du hade skrivit om mig i inlägget tack!!

  Och du kan nästan lova att du hinner sy alla kläder nu när den nya maskinen kommit ;)

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig, man tror att man ska kunna sy allt, men när man måste är det inte roligt. Jag gillar också att pröva nytt. Använder ibland samma mönster men förändrar isåfall.

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att ha hittat till din blogg! Nu är timmen sen så jag lägger din blogg i min blogglista och återkommer :-)
  Jenny

  SvaraRadera
 8. Jepp, med overlocken går syingen mye fortere!!
  Enig med deg, har også lyst til å sy mye mer enn det jeg har tid tid.

  SvaraRadera
 9. Läsvärt inlägg! Ibland har jag också känt både sy- och bloggstress.. men då är det bara att försöka tänka efter varför man syr och pysslar öht. Det är ju för avkopplings skull! :-)
  Så shoppa lugnt vidare kläder till barnen! :-)

  SvaraRadera
 10. ja tänk om dygnet hade fler timmar...så man kunde hinna med att sy allt man skulle vilja. kläder, mjuka djur, gardiner, väskor haha, herregud, varje dag hittar man ju nåt nytt man vill sy men det finns ju bara inte tid. man får knata på i lagom takt i alla fall och njuta av andra sybloggares fina alster istället, som komplement! ;)

  SvaraRadera
 11. Förstår precis!!! Knapparna på första bilden, ngt du vill bli av med?!?! Är just nu i knappletar-tagen...
  Hälsn Mia

  SvaraRadera
 12. Knappologi: Min farmors gamla knapplåda stannar hos mig :-)! Måste ju ha knappar till mina femtioelvatusen syprojekt jag har på att göra listan!

  SvaraRadera
 13. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver! Jeg er ofte litt for ambisiøs i forhold til egne syplaner, tenker at jeg kan sy alle klær mine to jenter trenger og vel så det. Men grunnen til at jeg gjerne skal sy alt dette er jo også at jeg har lyst til å sy. Men døgnet har for få timer.. Du lager veldig mye fint i allefall!

  SvaraRadera
 14. Hej! Själv följer jag alla bloggar via RSS och det funkar bra för mig. Men kanske jag borde sätta mig in ännu mera in hur bloglovin funkar. Just nu är jag mest imponerad över att någon orkar följa min blogg när jag är så dålig på att uppdatera.

  SvaraRadera
 15. Tack för bra tips om bloggar i andra länder! Lägger till några på min lista för att följa ett tag.
  Jag tycker ändå att det är snabbare och enklare att sy barnkläderna än att ge sig ut på stan och leta. Då behöver ju ungarna med för att prova om det är dyra kläder...
  Men jag är ingen perfektionist. Good enough är mitt valspråk, jag tror man mår bättre då!

  SvaraRadera
 16. Så fint du har skrivit, tack!
  Och jag håller så med dig - det ska vara kul det man gör annars är det ingen mening med det, men jag hamnar också lätt i de där tankarna att det kan jag göra själv och det kan jag sy och det med ... och så försvinner lusten.
  "What´s the hurry,, it´s your hobby?!" är ett citat som jag läste för ett tag sedan på ett amerikansk syforum, och det passar också mig eftersom jag ibland dessutom har bråttom att bli klar med det jag föresatt mig istället för att njuta och ha kul under tiden.
  Imorgon är det fredag, så jag passar på att önska dig ett trevligt avslut på veckan och en trevlig helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...