tisdag 19 maj 2009

Uggla i original!
Här ser ni det populära uggletyget i original från 70-talet! Det är min egen köpetröja från barndomen.
Se den fina kantningen vid halsen och ärmarna. Inspiration till er som vill göra t-shirts lite annorlunda.


Blev överlycklig när Jofotex började sälja tyget igen. Har nu sytt t-shirts till Lillebror och Storebror.

Mönstret till Lillebrors t-shirt kommer från Hanne & Sofie Meedoms bok Barnkläder. Valde form 1 och storlek 86. Skulle kunnat ha varit lite smalare modell.

Storebror valde sjäv sin färgkombination. Han tycker om färgglatt och det kan vara lite svårt att hitta till pojkar i storlek 128. Mönstret tog jag från Meedoms bok, men denna gång tog jag form 2 och storlek 86! Fick naturligtvis lägga till nedåt, men den blev ändå bredare än vad jag hade tänkt mig. Modellen var ganska så exakt identisk med Marimekkos klassiker t-shirt Tasaraita.

9 kommentarer:

 1. Har du kvar en originaltröja från 70-talet? Den är så fin. Jag förstår att man började nytrycka tyget. Ser ut att vara bra kvalitet på originalet. Lite mer ribbat än det nytryckta. Jättefina plagg du syr.

  Kul att hitta fler som syr.

  SvaraRadera
 2. Jäpp! Det är originalet, i babystorlek. Jag, min bror och mina tre barn har använt den, så den har ju hållt ganska bra genom åren! Men nu tänkte jag att det var bäst att göra några nya så att den kommande generationen har något att ärva;-)! Kul med en följare!

  SvaraRadera
 3. Mmm det vore coolt att få till den där kanten... Har också två originaltröjor, en blå och en röd, och en med elefanterna också faktiskt. Fast jag lät barnen använda dem sparsamt eftersom jag är så dålig på att få vitt att se rent ut;-)

  Ang din fråga. Om du menar den lilla innehållsförteckningen i sidan så heter det "moln". Kategorimoln eller tagcloud tror jag. Då får kategorierna större text ju fler inlägg de har i förhållande till de andra. Fast jag har wordpress, kanske är det annorlunda på blogspot?

  SvaraRadera
 4. Kul att se en originaltröja! Hoppas det är ok att jag lagt till dig i min blogglista?

  SvaraRadera
 5. Supersnygg kant! Vad kul att se en annorlunda variant på de där tröjorna. Det kändes helt nytt. Stretchar kanten också? Eller hur blir det?

  SvaraRadera
 6. Nämen förlåt, jag läser som en kratta. Men undrar ändå om kanten stretchar på nåt vis?

  SvaraRadera
 7. Kanten strechar inte. Det är en maskinstickad brodyr och på baksidan har den fått stadga med ett kantband som inte syns. Och därför har den också öppningen där fram!

  SvaraRadera
 8. Wow, kul att se någon annans originaltröja: för jag har en likadan som jag hade när jag var liten: precis som din med bruna ugglor och de fina kanterna...synd att man inte kan göra sådana själv...Kanske brodera, men det är liksom inte riktigt min grej, tyvärr. (ser allt annat än snyggt ut)och en brodermaskin har jag inte!

  SvaraRadera
 9. så himla fin minneströja, inte bara för att det var din egen som räcker för aat spara, utan att alla andra har haft den och uglorna håller och håller, minnerna för alltid. de nya är också fina, men kanske den första håller länge, men vet inte.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...