lördag 9 maj 2009

Triss i Marimekko

Fyndade Marimekkotyger i Sulkava, på deras fabriksförsäljning, och snodde ihop tre Marimekkoklänningar åt Storasyster inför utlandsresan förra våren. Två veckor hann hon ha dom och sen blev vi bestulna på allt bagage, lagom till att vi skulle åka hem till den svenska sommaren! Snopet va?!!! När man äntligen kom till skott och producerade stort!Mönstret till gula hängselklänningen kommer från Elsebeth Gynthers Sy till barnen. Tyget är Maija Isolas "Tantsu" från Marimekko.Den blå klänningen med omlottknäppning är också från Gynthers bok. Tyget är Maija Isolas "Koralli" från Marimekko. Har använt vitt sick-sack band vid kanterna och som band.


Mönstret till sista klänningen/tunikan har jag gjort själv. Den är enkelt a-formad med hak-knäppning längst upp där bak. Tyget är Marimekkos klassiker "Unikko".Hoppas klänningarna sitter på en liten flicka någonstans och inte hamnade på soptippen när tjuvarna upptäckte att deras kap bara var smutsiga sommarkläder!

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag hade tänkt börja med ett moment i min blogg med det catchiga namnet "En bloggare bloggintervjuar en annan bloggare om bloggar och bloggning". Skulle du vara intresserad av att svara på sex korta frågor? Svaren publiceras som sagt på min blogg, tillsammans med länk hit till din. Tack på förhand! Snygg komposition på headern, förresten.

    SvaraRadera
  2. Men vad tråkigt att bli av med såå fina kläder. Men man får som sagt hoppas att någon annan använder kläderna.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...