söndag 10 april 2011

Funderingar vid symaskinen
Som ni har sett tidigare var jag på symaraton från lördag förmiddag till söndag eftermiddag denna helg. Det var vi i syjuntegänget Sykollektivet Uppsytt som hade ordnat denna trevliga tillställning med mycket sömnad men också socialt umgänge. Jag hann med att göra 7 t-shirtar, 2 pyjamaser, en klänning och en kulpåse. Är nöjd.

Jag funderade lite om på jag skulle vara spyfärdig på sömnad efter helgen, men si där blev det helt fel...det är nu suget kom igång riktigt ordentligt istället och det riktigt kliar i fingrarna att få avsluta de projekt som blev halvfärdiga (till makens fasa- han hade nog tänkt att jag skulle hålla mig ifrån maskinerna en månad framöver...). Ja, sånt där är ju svårt att veta, hur det ska kännas menar jag... En annan sak som jag kände (och nämnde högt inför andra, tror jag) var att jag aldrig mer skulle sy några t-shirtar. Det är det tråkigaste som finns! Jag lovade att hädanefter ska bara köpe t-shirts komma över dörrtröskeln. Hela lördagen ägnade jag åt t-shirten (det blev jag spyfärdig på)...men, men när jag väl kom hem och när barnen tog på sig de fina tröjorna så blev jag riktigt förvånad över hur bra de blev... OCH det kan hända att jag kanske gör någon t-shirt igen...men inte den här våren...tror jag.

Skämt å sido, det är faktiskt något jag har funderat på- att när jag nu har så förbannat lite sömnadstid så måste jag faktiskt prioritera projekten. Varför inte sy det som man tycker är allra roligast i första hand? Jag är en sån tidsopstimist, jag måste lära mig det. Fina t-shirts och velourbyxor säljs för tre för priset av två på Lindex! Ägna dig istället åt Tunique projektet, Moi! (som mina syjuntevänner så snällt påminde mig om att jag tydligen hade startat..?)

En tid framöver kommer ni alltså få en hel del t-shirts presenterade och sedan en radda tunikor! Ok?

PS: På bilden ovan ser ni en del av helgens gemensamma skörd av kläder.
PS2: Syvännerna som var med var Doris & Assar, Tygterrier, Karinottilia, Strömming, Sara syr och två utan bloggar. Tygterrier hade med vännen Hallonpajen.

2 kommentarer:

  1. Klokt tänkt! Jag har kommit fram till samma sak, men minnet är kort så får se hur det går.

    SvaraRadera
  2. Oj vad mycket fint! Å vad roligt med ett symaraton!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...