måndag 9 augusti 2010

En ny fransk mönsterbok

Jag hittade en ny mönsterbok under semestern i Finland. Det är en fransk bok från i år som heter "Tuniques -pour petits et grands" av Chatillon, Paray och de Saint lager. Det känns som om den är inspirerad av den japanska mönsterboken Stylish Dress Book. I just den här boken får man 17 tunikamönster för stora och små. Illustrativa beskrivningar och snygga bilder precis som i Stylish Dress Book. Jag vet inte om boken säljs i Sverige, men ni som bor i Finland (eller ni som ska på finlandskryssning) kan i alla fall bläddra i/köpa boken på Akademiska bokhandeln (Stockmann) i Helsingfors. Det finns ytterligare en mönsterbok i samma serie som hette "Basiques d'éte" med sommarkläder för barn och vuxna. Böckerna finns åtminstone att köpa på franska säljsajter, för jag har inte hittat någon svensk. Jag har ännu inte hunnit sy upp något från boken, men är så sugen så... Finns det någon annan som redan har sytt något från boken?


Jag är än så länge inte så mycket för att konstruera egna mönster, därav glädjen att hitta nya mönsterböcker. Jag vill hinna sy istället för att lägga mycket tid på mönsterkonstruktion (precis som Ett tu tre skrev i ett tidigare inlägg i ämnet). Har jag väl prövat ett mönster kan jag tänka mig att justera och göra om lite. Jag älskar att se ett klädesplagg växa fram utifrån den beskrivning jag följer. Speciellt gamla mönster med det mode som fanns då! Ibland har jag jämfört det med legobyggande efter beskrivning...det är ju så roligt! Har någon förresten gjort "lean-spelet" -gissa vilken roll jag trivdes bäst med i så fall?

8 kommentarer:

 1. Vad kul, den ser jättefin ut!! Är inte heller så mycket för mönsterkonstruktion men det är inte lätt att få tag på fina mönster. Du verkar ha gjort ett riktigt fynd!

  SvaraRadera
 2. Vil ha, vill ha.... jag älskar mönsterböcker! den här ska jag försöka komma över, absolut!

  SvaraRadera
 3. Oh, den där får du ta med till juntan nästa gång så man får bli riktigt avis :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bok du har hittat! Ser ut att vara läckra mönster i den. Kommer själv från Finland och är där ibland men kommer mig inte för att söka nya böcker med mönster. Är lite feg vad gäller språk och föredrar mönsterböcker på svenska! Kul att du gillar min t-shirt! Skall ta bild på den och lägga upp senare på bloggen! Är ju många som sytt dessa örngottstoppar. Vissa örngott är ju så smala så då använder jag lakan istället.. :-)

  SvaraRadera
 5. Den boken köpte jag också i våras, då från franska amazon. Jag har inte sytt något från den än men visst är det fina modeller.

  SvaraRadera
 6. Fina bilder är det ju i alla fall. Jag råkar ju gilla att konstruera mönster, men sånna fina mönsterböcker är ju super som inspiration i alla fall! Vill gärna ha den!

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilken fin blogg du har! Just nu har jag en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 8. en bok med fina bilder är ju godis oavsett man gillar att göra mönster eller inte:-)
  Tack för att du tipsar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...