måndag 11 januari 2010

En nöjd Storebror! En mindre nöjd mamma!

Storebror är så nöjd så i sin nya molnpyjamas. Mamma mindre nöjd. Det kanske inte syns så väl på bilden, men den är ju för tok för stor. Rättare sagt breeeed...
Mönstret är Rudolf pyjamas från tidningen Ottobre 6/09. Jag visste ju att Ottobre-mönstrena brukar vara stora, men det här var ju en överraskning! Kommer ju ta 10 år innan han har växt till sig bredden och då är ju ärmarna på tok för korta! Märkligt! Hur har dom tänkt? Någon annan som har liknande erfarenhet?
Molntyget är från Jnydesign.

18 kommentarer:

 1. Det var ju tur att han blev nöjd i allafll ;)
  Den ser jätte skön ut.
  Riktigt knepigt att mönstret var så, jag har också provat det mönstret fast i mindre stl och då har det inte varit något konstigt.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte den ser så bred ut, kan det va så att den ska vara bred för att det är en pyjamas?

  Iaf ser den jättefin och mysig ut, önskar jag använde pyjamas själv så man fick gosa in sig i lite moln :)

  SvaraRadera
 3. Fin-fin!!Herlig med fornøyde barn!

  SvaraRadera
 4. Jag tar alla mönster från Ottobre med en nya salt... de är ofta stora på konstiga ställen, ofta på bredden och i halsen.. har inte tänkt på hur ärmarna är... brukar köra en stl mindre även de rekommenderar samt jämföra med en tröja som barnen redan har. Annars tycker jag om ottobre mönster och har använt mig mycket av dem.

  Just det.! Jag älskar pyjamasen den var jättefin, molntyget är ju underbart, jag köpte själv det röda!

  SvaraRadera
 5. Tycker inte heller att den ser så bred ut? Pyjamasar ska ju liksom vara lite lösare i passformen. Nu brukar ju Ottobres mönster som sagt vara lite breda men jag tycker det ser helt okej ut på bild iaf! Och nöjda barn är bra!

  SvaraRadera
 6. Den är jättefin i alla fall!

  Jag har också märkt att de är breda i modellerna, och har hört andra som tycker det. Fick tipset att sy en storlek mindre och förlänga ärmarna. Fast jag tycker att en av poängerna med att sy efter mönster är att slippa justera så mycket. Och på bilderna i tidningen ser de ju inte så breda ut?

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig om deras mönster, har dock inte provat just det här. Men de har en tendens att vara lite breda emellanåt, och jag brukar alltid förlänga både linnen och tröjor för att de ska räcka till ordentligt. Men pyjamasen är jättefin i vilket fall som helst!

  SvaraRadera
 8. Tycker den ser rätt skön ut ändå. Kanske de har tänkt att det behövs lite bredd för att sova? Man kan väl nästan alltid lämna bort sömsmånen i sidan då det gäller ottobres mönster.. Tycker ändå att mönstren alltid är en storlek större än vad man är van med.

  Fin är den ändå!

  SvaraRadera
 9. Snygga poser! Håller med om att Ottobre är lite opålitlig. Men den ser bra ut på bilderna? :-)

  SvaraRadera
 10. Synd att den blev för bred men som pyjamas gör det kanske inte något. Jag har börjat se Ottobre mer som inspiration att ta detaljer från och sedan jämföra med något mönster jag vet är bra i storlek och ändra mönstret därefter. Tyvärr har jag alltför d¨lig erfarenhet av ottobre för att alls våga använda deras mönster som de är!

  Den ser väldigt mysig ut iallafall!

  SvaraRadera
 11. Kan ju altid sy av den till en sov t-shirt eller linne om 10 år :-)

  CeeBe

  SvaraRadera
 12. Om storebror inte tycker är den inte det ;-)
  Tycker han verkar väldigt lycklig!/Moa

  SvaraRadera
 13. Tror de brukar vara ganska breda. Jag har sytt tajts från ett ottobremönster, men de blev mer som pösbyxor. Blev bra när jag tog jag rätt storlek på längden och gick ner 2 storlekar på bredden.

  SvaraRadera
 14. Mitt knep är att ta av 2cm mitt fram och mitt bak, så brukar det bli bra.
  Deras mönster är nästan alltid brada i modellerna!/Åsa

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att den ser alldeles förträfflig ut.
  Härligt med kläder som inte sitter åt på nätterna. Snyggt jobbat

  SvaraRadera
 16. ottobre är ju som sagt kända för sina breda mönster. jag själv som har breda barn blir det inte lika illa med :-). men vet du vad? pjamasar SKA vara breda!!! då är dom sköna att sova i. läcker färgkombo förresten!

  SvaraRadera
 17. Jo, märker att bilderna ljuger lite. Den är bredare än vad den ser ut. Självklart ska det vara löst när det är en pyjamas, men det här är bara för mkt. men nu gör det ju inte så mkt eftersom det just är en pyjamas.

  Jenny: ja, just det. Poängen med färdiga mönster borde ju vara att man slipper justera! Förresten tycker jag att pyjamasen på Ottobres bilder ser "smalare" ut. Går dom ner två storlekar mån tro?

  CeBee: -tack för tipset!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...