lördag 1 augusti 2009

Hjälp mig!

Strandklänning i ganska enkel form. Egenritat mönster. Tyg från Stoff & Stil.

Ja, lite nytt har jag hunnit sy i sommar, men aj så svårt det är att få tiden att räcka till! Jag beundrar er storskapare, med en drös av barn, som levererar det ena efter det andra. Hur lyckas ni? Vad försakar ni? Eller gör ni inte det? Själv har jag minskat ner på tv-tittandet (bra), sömnen (inte bra), renovering av huset (inte bra), städningen (mindre bra) och "inredandet" (byte av hobby?). Men sen är det ju inte bara sömnaden man vill hinna med utan även bloggandet (som är en vetenskap för sig, för en novis som jag!)

Men ni kanske kan hjälpa mig att spara lite tid? Jag ska utöka mitt simpla maskinbestånd (en Husqvarna från tidigt 90-tal) och har inte haft tid att sätta mig in i vad jag bör ha. Om ni kan svara på följande frågor så blir jag jätteglad:

1) Vilka overlockmaskiner har ni?
2) Är ni nöjda med dom?
3) Vad bör jag tänka på inför ett köp?

Tack på förhand!

8 kommentarer:

 1. Jag har tre maskiner, använder i stort sett bara två och den senaste tiden egentligen bara min vanliga maskin som duger helt och fullt. Jag har:
  * Bernina 801 Sport (-81)
  * Bernette 334D - Overlock (-89)
  * Bernina 009DCC - Coverlock (beg.-08)

  Jag är supernöjd med min Bernette, du undrade ju över overlocken. Den syr snyggt, är stabil och går att använda både med tre och fyra trådar.
  Inför köp behöver du tänka på om du verkligen behöver en maskin till. Jo, visst är en overlock superbra om man syr mycket i trikå och det gör du kanske. Självklart går det även att sy i vävt tyg vilket jag har gjort massor.
  Lycka till med ditt inköp.

  SvaraRadera
 2. Fin klänning!
  Jag har en Janome overlock, av den enklare sorten. Har haft den ca 6 månader och är jättenöjd. Är ingen expert på området dock, men du får självklart komma och prova, maila mig i såna fall så får du mitt nummer.
  /anna

  SvaraRadera
 3. Fin och somrig klänning! :-)
  Jag har en Janome 744D köpt från England. Är jättenöjd så här långt!
  Hur man hinner? Nja.. jag syr mest på kvällarna istället för att kolla tv. Eller om det är riktigt gynnsamma förhållanden kan man sy lite när barnen leker :-D Men jag har ockuperat vardagsrumsbordet med mina maskiner, tror inte det skulle bli många sy-stunder om jag var tvungen att gå undan till ett sy-rum.. ;-)

  SvaraRadera
 4. Jeg har en Pfaff 2038 vanlig symaskin,en Overlock babylock Imagine og en CP 1000 janome cover pro.
  Kjempefornøyd med dem alle og spesielt overlocken er fantastisk!
  Jeg ser så godt som aldri på Tv.Overlock gjør at det går vanvittig mye kjappere å sy og det er mye lettere å sy i stretch tyg.Jeg bruker klippe endel plagg først og deretter sy.
  Flott kjole du har laget,jeg tipper den er superskjønn å ha på!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt solklänning du sytt och mycket annat fint också! Jag har ju inte sytt så länge och tiden är ett problem det inser jag också. Syr gör jag på kvällarna när barnen lagt sig och TV ser jag knappt alls på numera och det är ju inget som gör nått:)Symaskin har jag en Brother NV 50 och den är jag jättenöjd med. Håller syivern i sig vill nog även jag ha en Overlock så småningom...Vilken är ju ett problem i sig:) Lycka till med val av maskin!

  SvaraRadera
 6. Klänningen ser väldigt söt ut!

  Tid har jag bara på kvällarna, att sy alltså, och knappt det har jag orkat eller hunnit nu under sommaren. L*ngtar lite efter mörka kvällar så man kan få lite ro.. haha!

  Jag har en Husqvarna Huskylock 901, deras enklaste overlock. Jag köpte den billigaste jag kunde hitta för jag visste inte hur mycket jag skulle använda den, men nu skulle jag nog köpt något mer avancerat. Fast jag är nöjd med det mesta med den ändå, den syr snyggt och är enkel att använda. Nu har jag köpt en CP för att kunna sy snygga fållar och kantband...

  Lycka till med val av maskin. Du får gärna provköra min maskin om du vill då vi bor i samma stad!

  SvaraRadera
 7. Jag syr mycket när jag är ledig, som nu under sommaren. Som lärare har jag haft snart åtta veckors ledig och då hinner jag sy en hel massa. Under terminerna orakr jag inte alls i samma tempo, det märks allt eftersom terminen går och kvällsinsatserna blir färre och färre och till slut helt obetydliga. Vad jag försakar? Städningen såklart, TV:n, läsning jag stjäl lite tid när helst jag kan komma åt, en söm då , en söm då ...
  Jag har en Brother 1034 overlock - en av de billagaste på marknaden när jag köpte den för drygt ett och ett halvt år sedan, jag gav inte riktigt 3000 för den, köpte över nätet faktiskt, egentligen från ett it-företag (Brother gör ju även andra produkter än symaskinsrelaterat därför gick det). Den har fungerat perfekt från första stund, och jag hade aldrig ens provkört en sån maskin tidigare. Priset var avgörande för mig eftersom jag den gången fortfarande var föräldraledig och budgeten minimal. Men jag hade gjort samma köp idag - den är klart prisvärd!

  SvaraRadera
 8. Vilken jattefin klanning!! x

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...