söndag 26 juli 2009

Vitt till namngivningsceremonin?
Väl hemkommen från en underbar semester i grannlandet Finland, tar jag och presenterar ett gammalt alster jag gjort.

Kan man använda vit klänning vid en namngivningsceremoni? Javisst! Det gjorde vi! De vita klänningarna är ju så fina och jag var inte beredd att avstå från den, trots att vi inte är kristna. Sydde en klänning som alla våra tre barn har använt. En humanistisk ceremoni kan bli väldigt fin och personlig. Bara för att man inte är kristen behöver man ju inte skippa alla traditioner. Man skapar nya istället!
Mönstret är en gamma Stil modell (ej slaviskt följd). Tyget är i en linne- och bomullsblandning.

Jag broderade blommor på bröstet och längs ner vid fållen barnens namn och födelsedatum, med ett hjärta runt.

PS: För planering av en namngivningsceremoni läs boken Den svenska högtidsboken, från En bok för alla.

13 kommentarer:

 1. Ja, men hallå, detta var riktig fin!!!!, Är imponerat, min hippi tunika kompliment tackar jag, men detta är ingen tack svar, detta är riktig ifrån hjärtan, verkligen gullig och elegant, duktig mamma!, bra jobbat, och håller med gällande om respekt för traditioner.

  SvaraRadera
 2. Så vackert och elegant, superfin!

  SvaraRadera
 3. Verkligen fin! Önskar att jag hade tänkt på det när vi hade namngivningsceremoni för våra tre barn ... de hade "vanliga" finkläder istället. Men jag håller med dig - det är viktigt att skapa nya fina traditioner och den vita klänningen är fin och inger en tid av högtid och allvar, oavsett om man är kristen eller har en annan livsåskådning.

  SvaraRadera
 4. Vad fin... Vilken gosig bebis!

  SvaraRadera
 5. UNDERBAR klänning! Vad mycket fint du sytt, gillar också den brunblommiga klänningen med gul "brosch" nedan, superfin!! Jag lägger in dig på min lista om det är OK?
  :-)

  SvaraRadera
 6. Så fin klänning! Har inte själv blivit färdig att brodera namn på mina barns dopklänning. Och de är bara sex och fyra år gamla...
  Tack för kommentaren på min blogg förresten, hittade mycket snyggt när jag tittade inom här, så jag lade till mig som intresserad för att inte missa något!

  SvaraRadera
 7. Nice blog you have here!
  Inspiring images...:)

  SvaraRadera
 8. Vastavierailulla :) Aivan mahtavia käsitöitä täällä! Harmi vaan kun tuo ruotsi taittuu minulta niin huonosti, vaikeuksia luetun ymmärtämisessä.

  SvaraRadera
 9. Snyggt! Vi planerar att ha en mongolisk dräkt. Få som om lillkillen går med att ha den på sig ;-)

  SvaraRadera
 10. Vilken fin klänning. Sydde en linneklänning med vitbroderi till min sista dotters dop. De andra hade vanliga finkläder, trots att de döptes. Tur att man kan göra lite som man själv vill.

  SvaraRadera
 11. fantastiskt!
  min son använde kusinens klänning.
  i alla fall,det var första gång för mig att
  vara med dop. jag var nervus mer än min son.

  SvaraRadera
 12. Vilken jättefin klänning! och fantastiskt med barnens namn på.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...