söndag 15 maj 2011

Tunique cNej, jag har faktiskt inte glömt bort Tunique-projektet även fast det kanske verkar som det. Jag har bara fastnat.......först av att inte hitta rätt tyg för tunikan och sedan när jag halvvägs in i arbetet insåg att den här tunikan inte var för mig, men slutföra den skulle jag ju ändå! Från början hade jag tänkt att ha fler vita dekorband och vita sömmar med min nya maskin i fållen. Jag valde bort det eftersom jag inte hade lust att lägga ner mer arbete på något som jag förmodligen inte kommer att använda så mycket (om alls?). Vad är det som är fel då? Jo, jag gillar inte de breda axlarna. Jag har så breda axlar ändå så då känner jag mig som 80-tals popnördrarna Milli Vanilli om jag väljer att betona den kroppsdelen.                                                                                                                 
Det trivs jag inte med. Tyget är jag inte heller nöjd med. Det var också en slags nödlösning när jag inte kunde hitta annat bra vuxentyg. Tyget är ett tunt Linnetyg från Stoff & Stil. Tyget är för stelt för min smak. Det hade varit snyggare med något med mer fall för det här mönstret, tror jag.

Tunikprojektet går ut på att jag som en liten utmaning till mig själv har bestämt mig för att göra alla tunikor i den franska mönsterboken  "Tuniques -pour petits et grands" av Chatillon, Paray och de Saint. Tunikorna ska också göras i den ordning som de kommer. Knäppt va? Mer om projektet kan du läsa här.

14 kommentarer:

 1. Kaunis tunika ja hyvin istuva!

  SvaraRadera
 2. Så himla fin! Tack även för att du bjuder oss på entt gott skratt över bilden på MilliVanilli :)

  SvaraRadera
 3. Men jag tycker att den blev superfin!

  SvaraRadera
 4. Hej, vad kul att du hittade till mig och tack för kommentar! Vad roligt med ett projekt som detta; ja att sy tunikor till dig själv. jag tycker denna vita ser jättefin ut.

  Kollade lite snabbt på din blogg och tänkte bara säga att den lilla skjortan till din lille, med tyget från farfar, är ju helt underbar! Jag har också provad ett par gånger att återanvända vuxenkläder och det är ju perfekt om man kan utnyttja detaljer så som du gjorde. Jag kommer förbi fler gånger :-)

  SvaraRadera
 5. Modellen är snygg
  Testa tvätta linnet i lite ettika...det är som mjukmedel då dock kan vara kvar lite sur lukt!

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg!

  Jag tycker den satt väldigt bra på dig och du är inte det minsta lik Millivanilli:-)

  SvaraRadera
 7. Tunikan ser ialla fall alldeles ljuvlig ut!!! Ska dock ta med mig dina erfarenheter när jag väl sätter igång...

  SvaraRadera
 8. Jag tyckte då tunikan var urtjusig!!! Vilket roligt tunikeprojekt du har!! Ska bli spännande att följa! /Louise

  SvaraRadera
 9. men hörru du, den där var ju snygg! och 80-tal är inne. Så de så!

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att den ser urläcker ut :)

  SvaraRadera
 11. Den är ju urfin! Å tyget är en hit bara det går att tvätta det lite mjukt. Fina detaljer med spetsen i "kragen" och nertill! Å nej, du får inte för breda axlar i den men jag förstår känslan då det bara känns fel. Present till någon kanske??

  SvaraRadera
 12. Hej! Vilken fin blogg - och inte minst tunika du har! Här lär jag titta in med jämna mellanrum!

  SvaraRadera
 13. Den var verkligen ursnygg! Klär dig utmärkt och väldigt somrig. Bra gjort. Vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...