torsdag 31 mars 2011

En fusk-Gynther av farfars skjorta

Lillebrors farfar kom förbi med en Sand-skjorta som var sliten i kragen och frågade om jag kunde sy något av den? Jovisst, det blev en skjorta till Lillebror från Elsebeth Gynthers bok Sy till barnen. Jag fuskade dock och behöll original skjortans nederkant och framkant med knappar och knapphål. Det blev ju så mycket enklare då. Känns riktigt lyxigt med så fint material i en barnskjorta! Det här gör jag om!

8 kommentarer:

 1. I Like! Den blev ju jättefin! Skönt när man kan "fuska" lite och slippa sy knapphål och knappar:).

  SvaraRadera
 2. Supersnygg färg på skjortan och härlig modell! Jag gillar den enkla kragen! Smart att kunna återanvända knappkanten och nederkanten på skjortan!

  SvaraRadera
 3. Kanonfin! Vilken bra idé att behålla lite av det gamla, och så smidigt =)

  SvaraRadera
 4. Oj så fin!! Helt underbar ju!! Å så smart! Jag har en uppsjö med gamla skjortor i superkvalitet ju, vilken kul idé!!

  å jo, jag har en fundering som jag vill fråga nån som brukar sy Gyntherskjortor. Den övre sömmen på ärmen, brukar du sticka ner den innan du syr ihop allt? Jag har tänkt på det när jag har sytt ur den boken, att det kanske är skönare att sticka ner den sömmen. Dock har jag inte gjort det än, för jag glömmer av det så lätt när jag bara syr på i racerfart.. ;o)

  SvaraRadera
 5. helt underbar, ser sval och skön ut till sommaren.

  SvaraRadera
 6. Moi, ser fint ut..! Jag har ju också sytt en massa skjortor på liknande vis och jag brukar sticka ner sömmen på ärmen. Vi ses nästa helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...