tisdag 7 september 2010

Tygfynden från Marimekko...

...den här sommaren blev de här! Under semestern i Finland brukar jag passa på att köpa Marimekkotyger för reapris. Många gånger för halva priset! Den översta är Louekaaris "Siirtolapuutarha". Sedan kommer kända "Unikko" i olika färgställningar. Jag har tidigare inte hittat trikåtyg från Marimekko till salu, men nu låg den där...hela tre meter grönvitt för 20 euro. Kunde inte låta bli.

De nedersta tygerna är loppisfynd (UFF på Fredriksgatan i Helsingfors) av okänt fabrikat. Hm...vad ska jag göra av det här då?

13 kommentarer:

 1. Nydelige tyg !! Marimekko har så fine tyg/farger !!
  Cecilie

  SvaraRadera
 2. Stackars dig. Du måste ha träningsvärk i armarna och snedbelastad rygg av att bära hem så mycket fina tyger. Jag är inte ALLS avundsjuk...

  Jo, det är jag visst det. Undrar om man kan muta barnen så att de tjatar hål i huvudet på sin pappa om att vi bara MÅSTE åka och hälsa på Mumintrollen eller något annat som finns i Finland. Sedan kanske man kan programmera om GPS-en att RÅKA passera Marimekko...

  SvaraRadera
 3. Mye fint! Det øverste er min favoritt!

  SvaraRadera
 4. Lyllos dig!, jag är en av många marimekko medlöpare, jag ska göra som Kaja, bra idé! hihiihi.

  SvaraRadera
 5. Vilka fynd du har gjort!!! Det ska bli spännande att se vad det blir för kul du hittar på :)

  SvaraRadera
 6. vad härliga! det översta och de två nedersta var ju toppen. Hitta nu på något riktigt fint med dem;-)

  SvaraRadera
 7. Vilka fina tyger! Jag som också är från Finland har inte tänkt på att man kan handla Marimekko tyger på rea på somrarna där borta. Däremot har jag köpt i Piteå flera meter Marimekko tyg för halva priset i vintras på rean! :-) Blir roligt att se vad du kommer att sy av de härliga tygerna!

  SvaraRadera
 8. Det översta är otroligt vackert!! Jag avundas dej verkligen som får klappa på så fint tyg.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...