tisdag 25 augusti 2009

Puh...nya kungligheter är krönta!Värsta uppdraget slutfört. Kom från storebror som ville ha en "prinskrona" och som inte nöjde sig med en vanlig utan det skulle vara "nått vitt" i brättet. Självklart ville Storasyster ha en också, och av bara farten gjorde jag en åt Lillebror också.
Tyvärr kan jag bara ge tips om hur man inte ska gå tillväga när man gör kronor. Gå till tygaffären med tre hungriga barn, utan att ha planerat dina inköp. Ryck åt dig det mest guldiga tyget (nån sorts baddräktsmaterial -räcker kanske till en sexig bikini åt mig?) och luddiga tyget och lite guldtråd. Inser hemma att tyget behöver stadga och orkar inte göra en inköpsrunda till utan tar helt enkelt ett dubbelt bomullstyg som fyllnad. Sy, joxa och sprätta en stund, med tungan rätt i mun, och voilà så kan du kröna tre nya kungligheter! Prins Indiana, Prinsessan Jag vill (annars skriker jag så att öronen går sönder) och Lillprins Min. Det finns säkert tusen bättre sätt att göra kronor på, men det var inget jag tog reda på innan.
13 kommentarer:

 1. Då kanske prinsessan e tyst ett tag i morgon i alla fall! ;0) Fina blev dom!

  SvaraRadera
 2. Kronorna blev jätteläckra! Sitter som en smäck gör den också. Var det svårt att sy i guldtyget med tanke på "glansigheten" på tyget? /petra.h

  SvaraRadera
 3. Herlige barn!!
  Kronene ble kjempefine, stilig:)

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga, sådana skulle jag nästan försöka mig på till I:s prinsses kalas =)

  SvaraRadera
 5. Fina kronor! Jag har också funderat på att sy sådana, och nu fick jag ju bra tips från dig på hur man ska gå tillväga. ;)

  SvaraRadera
 6. Jättefina! Bra råd där att undvika baddräktstyg och skaffa mellanlägg :D. Bloggade om det och länkade till bilden, om icke-OK så hojta till så tar jag bort!

  SvaraRadera
 7. Verkligen fina kunga/drottning-kronor! Jag har sällan tålamod till såna kreationer, men när man ser dina blir man lätt sysugen.

  SvaraRadera
 8. petra h: Jo, lite svårt var det ju att sy i tyget. Skulle ju säkert haft någon annan pressarfot el så. men det gick.

  Ett tu tre: kunde ju inte säga nej till sonen min som nuförtiden allt som oftast ser sin mor vid symaskinen fullt upptagen med nåt projekt. Eg så har jag inte så mkt tålamod för detta...

  SvaraRadera
 9. Min dotter såg bilderna och beställde genast en egen krona. Fina!

  SvaraRadera
 10. wow vilken grej! precis sån inspiration jag behövde just nu. tackar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...